Fort Lapin

Anno 1906

Fort Lapin werd in 1906 gebouwd naar een ontwerp van de Brusselse architect Georges Martin in Franse neobarokstijl.

Door de nabijheid van de dokken en het comfort en de voorzieningen in het gebouw kwam het herenhuis onmiddellijk in gebruik als ontmoetingsplaats van uit zee terugkerende u-bootofficieren. De ruime kelders deden dienst als een soort gelagzaal en boden met hun kloeke constructie, voldoende bescherming tegen eventuele luchtaanvallen.

“Das Leven froh geniessen, weil man ja lebt nur so kurze Zeit.”

Fort Lapin werd in de jaren daarna vooral gebruikt voor amusement. Men kon er gaan dineren en de champagne vloeide rijkelijk. In de kelders werden Fresco’s geschilderd met gezichten van gesneuvelde u-bootofficieren, u-boottypes in kransen en leuzen zoals “Das Leven froh geniessen, weil man ja lebt nur so kurze Zeit.” (Geniet van het leven, want het is o zo kort)

Renovatie

In 2007 werd Fort Lapin volledig gerenoveerd en werder er diverse zaken in ondergebracht. Een feestzaal, die in 2012 een restaurant werd op het gelijksvloers. Een interieurszaak op het eerste verdiep en een Bed & Breakfast op het 2e verdiep.

Het gebouw met unieke uitstraling, springt meteen in het oog wanneer u op de Brugse ring rijdt. Het is gelegen op wandelafstand van centrum Brugge. Je kan gratis parkeren voor het gebouw en vanaf onze Bed & Breakfast een prachtige wandeling maken langs de oude molens richting het historische centrum. Een andere optie is het nemen van de bus die op slechts 150m van de B&B stopt.

Contacteer ons